Cycling clothing Guide - winter, spring, summer and fall

Vodnik po kolesarskih oblačilih - zima, pomlad, poletje in jesen


Kolesarjenje je odličen način za vadbo, raziskovanje sveta okoli sebe in veliko zabave. Toda številni dejavniki vplivajo na našo izkušnjo, ko kolesarimo, kot so temperatura, veter, kako smo pripravljeni itd. Ta vodnik po kolesarskih oblačilih vam bo pomagal zagotoviti, da ste oblečeni za kolesarjenje v kakršnih koli pogojih!


Glavni dejavniki, ki jih morajo kolesarji upoštevati pri nakupu novih kolesarskih oblačil?!

Ko je čas za nakup novih kolesarskih oblačil, morate najprej in predvsem paziti na funkcijo in prileganje. Če vam ni všeč, kako se oblačilo počuti na vašem telesu, ga ne boste nosili in samo nabiralo bo prah v vaši omari. Funkcija je pomembna, ker obstaja veliko različnih vrst oblačil. Vrsta tkanine lahko vpliva tudi na nadzor temperature; nekatere tkanine zadržujejo toploto bolje kot druge, nekatere oddajajo toploto bolje kot druge, nekatere pa oboje!


https://www.youtube.com/watch?v=IuEht4XjzSE

Kolesarska oblačila se od običajnih oblačil razlikujejo v nekaj pogledih:

  • Prvič , pogosto je izdelan iz močne tkanine, ki se ne kopiči ali postane neudobna, ko ste na kolesu dlje časa.
  • Drugič , posebna kolesarska oblačila so bila zasnovana tako, da zagotavljajo ustrezno pokritost in prezračevanje za vaš kolesarski položaj.
  • Tretjič , kolesarska oblačila imajo običajno nekatere lastnosti, zaradi katerih so idealna za kolesarjenje, kot so žepi in zadrge za shranjevanje vaših potrebščin ter odsevne komponente, da ste vidni in varnejši na cesti.

Slikovita pot je vedno dobrodošla, ko na cestnem kolesu premikate svoje meje.

Ustrezna kolesarska oprema je prvi korak k maksimiranju vaše zmogljivosti in udobja na kolesu, ne glede na vašo raven izkušenj. V tej poglobljeni vadnici za kolesarska oblačila vam bomo pokazali, kako izbrati primerna oblačila in dodatke za vaše potrebe.


Oblačila za različne letne čase

Kolesarska oblačila se razlikujejo glede na letni čas, v katerem kolesarite. Zimska kolesarska oprema vas bo izolirala in grela, poletna kolesarska oblačila so običajno narejena iz lažjih materialov, ki omogočajo pretok zraka in pomagajo ohladiti vaše telo. Spomladansko in jesensko kolesarjenje bo zahtevalo nekoliko več plastenja, saj je vreme v tem letnem času običajno nestabilno.


Kako naj se spomladi oblečem za kolesarjenje?


V zimskem času morate vedno pričakovati nizke temperature in nekaj snega.

Pomlad je prehodni čas med hladnim zimskim vremenom in vročim poletnim vremenom. Temperature so običajno nestabilne, zato je v tej sezoni pomembno, da se oblečete večplastno. Oblecite se podobno, kot bi se oblečili, če bi bili na pohodu ali kampiranju na prostem. Tukaj je kratek seznam tega, kar bi lahko oblekli:kratke kolesarske hlače ; Odvisno od temperature so lahko poletne kratke hlače ali debelejše pomladno-jesenske kratke hlače. Pogosto opremljen z grelniki za kolena ali noge. Uporabite lahko tudi hlačke ali svetlejše dolge hlačne nogavice.

Kolesarska majica s kratkimi rokavi; odvisno od temperature. Pogosto opremljen z grelniki za roke. Kolesarsko majico s kratkimi rokavi lahko zamenjate tudi z lahko jakno, ki ima običajno zadaj res lahek zelo zračen material, spredaj pa debelejši material. Pod dresom ali jakno je obvezna podlaga. Debelina je odvisna od vremena v katerem se boste vozili.

Za spuste ali če začne padati dež, je priporočljiva nepremočljiva plast, kot je vetrovka ali lupina.

Tople nogavice , ki so narejene iz materialov, ki odvajajo vlago. Pazite, koliko prostora imate v čevljih. Če so čevlji zelo tesni s poletnimi nogavicami, priporočamo, da poletne nogavice nosite tudi v hladnejšem vremenu.

Kolesarske rokavice za hladnejše vreme . Ponavadi imajo daljše prste in toplejši material

Osnovni sloji so običajno lažji z dolgimi rokavi. Odvisno je od podnebja.

Naglavni trak ali kapa za pokrivanje čela in ušes. Ne bi priporočali polne zimske kolesarske kape.

Prevleke za prste bodo zaščitile vaše prste in so obvezne v naši garderobi za jesensko/pomladno kolesarjenje.

Pomembno je, da ste spomladi in jeseni pripravljeni na veter in dež – še posebej, če živite v podnebju, kjer so te stvari tako pogoste kot sneg. Da bi vam bilo kar se da udobno, morajo biti kolesarska oblačila prožna in se med vožnjo prilagajati vašemu telesu. Če se vaša oblačila počutijo kot druga koža, imate verjetno čudovit kolesarski komplet.


Kako naj se poleti oblečem za kolesarjenje?


Kolesarjenje poleti je vedno užitek.

Poleti so temperature običajno stabilne, kar pomeni, da se čez dan ne bodo preveč spreminjale. Kljub temu se lahko med vožnjo še vedno preznojite. Zato je pomembno, da upoštevate materiale vaših kolesarskih oblačil. Kolesarska oblačila za vroče vreme so običajno lahka in zračna. "Tehnične tkanine", ki so izdelane iz materialov, ki odvajajo znoj stran od telesa. Tukaj je kratek seznam tega, kar bi lahko oblekli:Kolesarske kratke hlače z dobrim gamsom . Potrebovali boste nekaj poskusov in nekaj časa, da se seznanite z vašim najboljšim izborom kolesarskih hlač. Če se želite izogniti tem napakam, APPROVED ASSets Womans in moške kolesarske hlače so prava izbira. Po našem mnenju so dobre kratke hlače naložba, ki je nujna za najboljšo kolesarsko izkušnjo.

Ko investirate v nov par kolesarskih hlač, jim želite zagotoviti najboljšo možno nego pri pranju. Imamo najboljše izkušnje s čistilom za oblačila ASSOS . Popoln je za vrhunsko športno opremo, saj ne samo da čisti tekstil, ampak tudi nevtralizira vonjave, hkrati pa ohranja njihovo zračnost in ohranja sublimacijo barv.

Pri stiku s sedežem se kolesarjeva koža pogosto poškoduje. Gel za popravilo kože ASSOS je zasnovan tako, da vam pomaga prenesti težko sezono v stilu, s formulo proti draženju za moške in ženske, ki ostane na vaši občutljivi koži, ne da bi ogrozila njeno zdravje. Je brez nepotrebnih parfumov ali barvil, tako da ne bo dražilo alergikov.

Kolesarska majica s kratkimi rokavi, ki je izdelana iz materialov, ki odvajajo znoj stran od telesa.

Obvezne so dihajoče nogavice iz »tehničnih materialov«, lahko tudi kompresijske. Tudi nogavice so v zadnjih nekaj letih postale modni izraz.

Dobra lahka poletna podlaga je obvezna, ko govorimo o pravem poletnem oblačilu.

Lahka vetrovka ali lupinica je odlična za pozno popoldanske spuste.

Rokavice z odprtimi prsti , ki bodo nudile boljši oprijem, vam dale nekaj več udobja in vas zaščitile ob padcu.

Kolesarska oblačila za poletje morajo biti lahka, da vetrič zlahka prehaja skozi njih. Zaradi oblačil, ki prekrivajo preveč kože, se lahko hitro pregrejete – še posebej, če so temna, zaradi česar je vaš znoj bolj opazen in lahko povzroči, da se počutite bolj vroče, kot ste. Prepričajte se, da je med vašo kožo in vašimi kolesarskimi oblačili pretok zraka, da preprečite hitro kopičenje znoja!


Kako naj se jeseni oblečem za kolesarjenje?


Kolesarjenje jeseni, a še vedno razmišljam o poletju in morju.


Jeseni se morate še vedno pripraviti na veter in dež, če je to pogost pojav na vašem območju. Vendar vam ni nujno, da zamenjate vsa svoja poletna oblačila – le poskrbite, da boste ustrezno plaščeni! Tukaj je kratek seznam tega, kar bi lahko oblekli:

Kolesarske kratke hlače ; odvisno od temperature so lahko poletne kratke hlače ali debelejše spomladanske/jesenske kratke hlače. Pogosto opremljen z grelniki za kolena ali noge

Kolesarski dres s kratkimi rokavi; odvisno od temperature. Pogosto opremljen z grelniki za roke . Kolesarsko majico s kratkimi rokavi lahko zamenjate tudi z lahko jakno, ki ima običajno zadaj res lahek zelo zračen material, spredaj pa debelejši material. Pod dres ali jakno je skoraj obvezna podlaga, katere debelina je odvisna od vremena, v katerem boste kolesarili.

Nepremočljiva plast, kot je vetrovka ali lupina, priporočljiva za spuste ali če začne padati dež.

Tople nogavice , ki so narejene iz materialov, ki odvajajo vlago, pazite, koliko prostora imate v čevljih. Če so čevlji zelo tesni s poletnimi nogavicami, priporočamo, da poletne nogavice nosite tudi v hladnejšem vremenu.

Kolesarske rokavice za hladnejše vreme. Ponavadi imajo daljše prste in toplejši material

Osnovna plast z dolgimi rokavi, ki odvaja znoj in vas greje

Naglavni trak ali kapa za pokrivanje čela in ušes. Ne bi priporočali polne zimske kolesarske kape.

Prevleke za prste bodo zaščitile vaše prste in so obvezne v naši garderobi za jesensko/pomladno kolesarjenje.


Kako naj se pozimi oblečem za kolesarjenje?


Obvezna zaščita med zimskim kolesarjenjem.

Zima je nedvomno najtežji letni čas za kolesarsko obleko - vendar obstajajo načini, kako to olajšati! Priprava na zimsko kolesarjenje je povezana s plastenjem. Tukaj je seznam tega, kar bi lahko nosili med naslednjo vožnjo pozimi:


  • Tople hlačne nogavice z naramnicami na sprednji strani z materialom, odpornim na veter. Priporočljiv tudi vodoodbojni material
  • Zimska jakna
  • Termo nogavice ali zimski čevlji
  • Topla kapa za zaščito glave
  • Zimske rokavice
  • Zimske galoše
  • Debelejše osnovne plasti

Če ta seznam uporabite v praksi, ste lahko prepričani, da boste pripravljeni na vse, kar vam prinese zima!

Če razmišljate o nakupu novih kolesarskih oblačil, morate najprej razmisliti o tem, v katerem letnem času jih boste nosili. Če kolesarite pozimi in živite v hladnem podnebju, kupite težja oblačila iz vodoodpornih materialov, ki ščitijo pred vetrom. Za poletno jahanje obvezno nosite lahke tkanine z zračenjem za vroče dni ali deževne razmere. V vseh primerih lahko plastenje pomaga uravnavati telesno temperaturo in zagotavlja zaščito pred vremenskimi vplivi! Upamo, da je bilo to koristno!

Bodite pozorni na več člankov o kolesarskih novicah na naši spletni strani www.approvedcycling.com!

Če se vam je ta objava v spletnem dnevniku zdela koristna in menite, da bo koristila tudi nekaterim vašim prijateljem, jo ​​delite v svoji priljubljeni aplikaciji za družabna omrežja in jim pomagajte. Cenili bomo trud.


Nazaj na blog

Komentiraj