"PINK EVERYWHERE!"

"ROZA POVSOD!"

Lokal smo odeli v roza barvo. Rožnati baloni, roza majice, roza tenda, roza blazine na stolih in roza kolo Pony na sredini. Večina ve, da se je dirka Giro d'Italia začela. Nekateri ne. »Ali kaj praznujete? Ali ima katera punca rojstni dan? Je to zdaj gejevski bar? «(Hahaha).

To so vprašanja naših strank. Kljub temu, da se je dirka začela v času, ko so ljudje še v službi, se je tukaj zbralo lepo število ljubiteljev kolesarstva in bilo je zelo zabavno. Pridružile so se tudi stalne stranke, ki so ob takšni uri v lokalu. S šefom spremljava vse svetovne kolesarske dirke. Seveda so nekateri bolj zanimivi, drugi manj. Nismo profesionalci, smo pa veliki ljubitelji kolesarstva. Posameznih stopenj ne bom analiziral tehnično ampak na svoj način (hehe).

Glavni žreb po zadnji etapi Gira d'italia!

Prvi dnevi dirke...

Madžari so me popolnoma presenetili. Veliko gledalcev, veliko zastav in neverjetno navijanje. Vsak kraj in vsaka vas je bila polna navijačev! Fenomenalno! Kakor dolgočasno se je slišalo začeti na ravninski Madžarski, je bilo zelo razburljivo. Organizator je izbral dokaj lepo pokrajino. Prijatelj, ki je bil profesionalni kolesar, me je prestrašil, da bodo prvi trije dnevi na Madžarskem dolgočasni. Verjamem pa, da je dolgočasno, ko dirkaš in se voziš po dolgih ravnih cestah. Take ceste so mi tudi jedilnik na bruhanje. A včeraj je bilo vse skupaj videti lepo. Zanimivo pa bi bilo slišati, kaj bi na to rekel simpatični Mathieu van der Poel. Jan Tratnik je žal hudo padel in po tem težko verjamem, da bo zdržal do konca. Škoda.

Posebne nagrade za naše stranke!

Naše stranke so navdušene nad našo nagradno igro, ki bo potekala ves čas dirke. Gre takole. K nam pridete gledat prenos na TV in v tem času dobite kupon za vsako pijačo. Na koncu etape izžrebamo dnevno nagrado. Preostale kupone bomo prenesli v veliko žrebanje, ki bo po zadnji etapi Gira, 29. maja 2022. Takrat izžrebamo čudovitega roza Ponija, ki je bil pobarvan posebej za nas. Stranke so navdušene. Vsi se ga dotikajo, gledajo, predvsem pa se je boj zanj že začel. Po prvi etapi je bil Rade nad nagrado zelo navdušen, prejel je seksi pulover Approved. Zdaj pa si vsi želijo takšne puloverje. (hahaha) Anže jih čim prej da v prodajo! (hihihi).

Veseli obrazi ob prejemu daril!

Čudovit pogled!

Na kronometru mi je bila trasa "všeč". V narekovajih zato, ker je bilo zanimivo samo zato, ker se je dogajalo v samem centru Budimpešte, ki je lepo mesto. Sam sem jo že videl in pot je potekala po najlepših delih obeh bregov Donave. Spet polno navijačev, zastav in brez šokantnega konca. Tratnik vozil z eno roko! Ta je nora. Enoročni kronometer? (O mama!) Pri nas so na ta dan rajale predvsem ženske. zanimivo In tista starejša gospa. Njihovi komentarji so, da padeš dol: "Hej, kako je suho!" "Ta je res lepa." "Ta je podoben mojemu Jožku." (Hahaha) In tako je Jelena prejela dnevno nagrado.

V nedeljo se nas je zbralo še nekaj, tudi kolesarjev. Ob pivu in prigrizkih smo občudovali čudovito pokrajino okoli Blatnega jezera. Tudi to je bilo presenečenje! čudovito! Veliko zelene površine, lepe ceste, gradovi, spomeniki in spet fenomenalni navijači. Skupina fantov, ki je z nami spremljala oder, gre naslednji mesec na kolesarjenje okoli Blatnega jezera. In med odrom so samo spustili note. Navijal sem za Marka, ki je moj najljubši sprinter na Giru. Mark Cavendish je neverjetno sočuten, vedno pozdravi oboževalce in ima čudovit nasmeh. (hihihi) Pomahal nam je tudi lani na Dirki po Franciji, ko je prilezel na Mont Ventoux.

Oglejte si vsako dirko z nami in osvojite tega lepotca!


Spoznavanje konkurence...

V ponedeljek so se tekmovalci preselili na Sicilijo. Smo pa že debatirali, kdo bo dobil vzpon na Etno. Imena so se vrstila. Omenili smo vse že znane favorite končne razvrstitve in pričakovali zmago enega od njih. In kje potem zmaga? Kamen? No, zanj smo že slišali, Lòpez pa očitno ne. A največje presenečenje ni bilo to, da je Lòpez po vseh teh mukah izgubil v klancu, ampak da so favoriti močno zaostali. Tako se nam, ki temu sledimo, kot rekreativci zdelo, da lahko poginemo na vsakem klancu. Spet je prijatelj, nekdanji profesionalec, vse lepo in čisto jasno razložil: »Ta etapa je bila, da nas malo povoha. Kdo je kje. Kdo lahko to stori? Kdo bi lahko prevzel pobudo in tako naprej? Ineos gre za skupno zmago. Presenetili pa so me Avstralci. Skupaj so jih na čelu z Yatesom pripeljali na vrh več kot Ineos. Dobili smo novega v rožnati majici, je jezen Lòpez.

Jutri, v peti etapi, ne pričakujemo sprememb. Imamo Velo rundo!

Čakamo nate!

Vabljeni vsi, ki radi kolesarite ali preprosto radi spremljate različne športe. Vabljeni, da z nami komentirate dirko ali pa samo tiho opazujete, kako smo pametni. Lahko navijaš, lahko kričiš in upam, da ne pobegneš. (hahaha) Naša nagradna igra se nadaljuje in z njo res lepe in bogate nagrade.

»VSE JE ROZA!«

Lokal smo oblekli v roza barvo. Roza baloni, roza majčke, roza tenda, roza plamene na stolih in seveda v središču roza kolo Pony. Večina ve, da se je začela dirka Giro d'Italia. Nekateri pa ne. »Ali kaj praznujete? Ali ima kakšen punčka rojstni dan? Ali je to zdaj gejevski lokal?« (hahaha) To so vprašanja, ki jih postavljajo nevedne stranke. Kljub temu, da se je dirka začela v času, ko so ljudje še v službah, se je pri nas zbralo kar lepo število ljubiteljev kolesarstva in bilo je prav zabavno. Pridružile so se tudi stalne stranke, ki so ob taki uri v lokalu.

Midva s šefom spremlja vse svetovne kolesarske dirke. So pa seveda nekatere bolj zanimive, druge manj. Nisva profesionalca, sva pa velika ljubitelja kolesarstva. Ne bom analizirala posameznih etap v smislu tehnike, temveč po svoje. (hehehe)

Madžari so me totalno presenetili. Ogromno gledalcev, ogromno zastav in neverjetno navijanje. V vsakem kraju in vsaki vasi je bilo polno navijačev! Fenomenalno! Kakor se je slišalo dolgočasno, da bo štart v ravninski Madžarski, je bilo zelo razburljivo. Organizator je izbral dokaj lepo pokrajino. Prijatelj, ki me je bil profesionalni kolesar prestrašil, da bojo prvi trije dnevi na Madžarskem dolgočasni. Ampak, verjamem, da ko dirkaš in se voziš po dolgih ravnih cestah, je dolgočasno. Takšne ceste so tudi meni za bruhat. Ampak včeraj je bilo vse skupaj videti lepo. Bi pa bilo zanimivo slišati, kaj bi rekel o temi simpatični Mathieu van der Poel. Na žalost je grdo padel Jan Tratnik in po tem padcu težko verjamem, da bo zdržal do konca. Škoda.

Naše stranke so navdušene nad našo nagradno igro, ki bo potekala ves čas dirke. Gre pa tako. Prideš k nam gledati prenos na TV in v tem času za vsako pijačo dobiš kuponček. Po koncu etape žrebamo dnevno nagrado. Ostali kuponi se prenesejo v veliko žrebanje, ki bo po zadnjem etapi Gira, 29.5.2022. Takrat žrebamo krasnega roza Pony-ja, ki so ga pobarvali posebej za nas. Stranke so navdušene. Vsi ga šlatajo, gledajo, predvsem pa se je borba zanj že začela. Po prvi fazi je bil nad nagrado zelo navdušen Rade, ki je prejel seksi pulover Approved. Zdaj pa vsi želijo takšne puloverje. (hahaha) Anže, čim prej jih daj v prodajo! (hihihi).

Pri kronometru mi je bila »všeč« trasa. V narekovajih zato, ker je bila zanimiva samo zato, ker je potekala v istem središču Budimpešte, ki je čudovito mesto. Tudi sama sem si jo že ogledala in trasa je bila speljana po najlepših delih obeh bregov Donave. Zopet polno navijačev, zastav in brez pretresljivega zaključka. Tratnik pa je vozil kar z eno roko! Ta je nor. Kronometrco z eno roko? (o mati moja!)

Pri nas pa so ta dan navijale v glavnem ženske. Zanimivo. In to starejše gospe. Njihovi komentarji pa da dol padeš: »Lej tega kok je suh!« »Ta je pa prav lep.« »Ta je pa podoben mojemu Jožkotu.« (hahaha) In tako je dnevno nagrado dobila Jelena.

V nedeljo pa nas je zopet zbralo nekaj več, tudi kolesarji. Ob pivu in prigrizkih smo občudovali lepo pokrajino v okolici Blatnega jezera. Tudi to je bilo presenečenje! Čudovito! Veliko zelenih površin, krasna cesta, gradovi, spomeniki in ponovno fenomenalni navijači. Skupina fantov, ki je etapo gledala pri nas, se prihodnji mesec odpravlja na kolesarjenje po okolici Blatnega jezera. In so med etapo čisto padli not. Jaz sem navijala za Marka, ki mi je najljubši sprinter na Giru. Mark Cavendish je nikoli ne simpatičen, vedno pozdravi navijače in ima lep nasmeh. (hihihi) Tudi lani na Tour de France nama je pomahal, ko se je plazil na Mont Ventoux.

V ponedeljek so se tekmovalci selili na Sicilijo. Mi pa smo že debatirali, kdo bo zmagal vzpon na Etno. Imena so se vrstila. Omenili smo vse že znane najljubše končne razvrstitve in pričakovali zmago enega od njih. In kod potem zmaga? Kämna? No saj smo že slišali zanj, ampak Lòpez pa očitno še ne. Vendar največje presenečenje ni bilo to, da je Lòpez po vsem tem mučenju v klancu zgubil, ampak da so favoriti zaostali z velikim zaostankom. Tako se nam je zdelo, ki to spremljamo kot rekreativci, ki bi jih na vsak klanec lahko crknili. Pa nam je zopet prijatelj, bivši profesionalec, vse lepo in dokaj jasno razložil: »Ta etapa je bila zato, da so se malo povohali. Kdo je kje. Kdo koliko zmore. Kdo bi lahko prevzel pobudo in tako dalje. Ineos gre na skupno zmago. So me pa presenetili Avstralci. Skupaj se jih je na vrh pripeljal, na čelu z Yates-om, več kot Ineos-ovih. Dobili smo novega v roži majčki, jezni Lòpez.

Jutri, na petih fazah ne pričakujemo sprememb. Mi imamo Velo rundo!

Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki imate radi kolesarstvo, ali pa samo radi spremljate različne športe. Vabljeni, da z nami pokomentirate dirko ali pa samo tiho opazujete kako pametujete. Lahko navijate, lahko se derete in upam, da ne pobegnete. (hahaha) Naša nagradna igra se nadaljuje in z njo res lepe in bogate nagrade.

Nazaj na blog

Komentiraj