The best summer cycling clothes to keep you cool on the bike

Najboljša poletna kolesarska oblačila, ki vas bodo ohladila na kolesu

Poleti so temperature običajno stabilne – kar pomeni, da se čez dan ne bodo preveč spreminjale. Kljub temu se lahko med vožnjo še vedno preznojite. Zato je pomembno, da upoštevate materiale vaših kolesarskih oblačil. Kolesarska oblačila za vroče vreme so običajno lahka in zračna. "Tehnične tkanine" so izdelane iz materialov, ki odvajajo znoj stran od telesa. Tukaj je kratek seznam tega, kar bi lahko oblekli:

https://youtu.be/IuEht4XjzSE

Težko je najti idealne kolesarske kratke hlače, a če zapravite denar za dober par, lahko zagotovite udobno vožnjo. APPROVED ASSets Kolesarske kratke hlače so med našimi priljubljenimi tako za moške kot za ženske. Na kolesu kakovosten gams resnično naredi razliko.

Popolne kolesarske hlače - občutek druge kože.

Da bi kar najbolje izkoristili svoje nove kolesarske hlače, je potrebno ustrezno vzdrževanje. Svetujemo uporabo čistila za oblačila ASSOS, saj ne le očisti in odišavi tkanino, temveč tudi ohrani njeno barvo in zračnost. Ta vrhunska izbira je idealna za shranjevanje vrhunske atletske opreme.

Pri stiku s sedežem se kolesarjeva koža pogosto poškoduje. Gel za popravilo kože ASSOS je zasnovan tako, da vam pomaga prenesti težko sezono v stilu, s formulo proti draženju za moške in ženske, ki ostane na vaši občutljivi koži, ne da bi ogrozila njeno zdravje. Je brez nepotrebnih parfumov ali barvil, zato ne bo dražil alergikov.

S svojimi kolesarskimi oblačili ravnajte kar najbolje.

Lahek osnovni sloj

Ko je zunaj vroče, nekateri morda mislijo, da jim bo dodana plast še bolj vroča in se bodo bolj prepotili. Toda potrpite z nami, ko vam pokažemo, kako lahko nošenje poletnega osnovnega sloja skrajša čas sušenja, da vam bo med vožnjo udobno!


Ključna stvar pri tej vrsti oblačil je njihova sposobnost odvajanja znoja od naše kože – kar nam pomaga, da ostanemo bolj suhi (in hladnejši) pri visokih temperaturah, kot so tiste na krmilu kolesa ali podlogi za čelado; ne samo, da pride do manjšega pregrevanja, ampak tudi trenje, ki ga povzroči odrgnjenje med površinami blaga, drastično zmanjša učinek hlajenja, če je sploh mogoče, ne da bi se prekomerne količine nabrale pod pazduho, kjer zgornja koža hitro absorbira tekoči vir hidracije.

Ona že ve, da je to najboljši osnovni sloj.

Kolesarska majica s kratkimi rokavi je izdelana iz materialov, ki odvajajo znoj stran od telesa.

Ko je zunaj vroče, poskrbite, da bo vaša kolesarska majica nudila najboljše prezračevanje in pretok zraka. Za dosego tega cilja poiščite lahke drese s kratkimi rokavi s strateško nameščenimi vložki, ki razkrivajo kožo – tudi v mirnih dneh!


Standardni poletni komplet se bo dobro obnesel v večini pogojev, a če je udobje ključnega pomena, razmislite o naložbi v eno od tistih super lahkih tkanin, narejenih ravno prav, da med vožnjo v teh toplejših mesecih ne bo drgnjenja ali draženja.

Izberite svoj popolni dres!

Lahka jakna ali brezrokavnik : Lahke jopice so nepogrešljiv poletni pripomoček vsakega kolesarja. Lahko jih pospravite v zadnji žep, kar vam daje tisto dodatno prilagodljivost na kolesu in olajša prenašanje opreme s seboj, ko jo potrebujete! Poleg tega niso preveč težki, tako da tudi če ni zaščite pred dežjem ali soncem med tistimi hladnimi zgodnjimi jutranjimi začetki pod modrim nebom, ste še vedno pripravljeni, saj imajo te jakne zračnike, ki pomagajo ohranjati toploto v notranjosti, kjer je najbolj potrebna.

Dodatek žepov na jopah je odličen način za kolesarje, ki jih nosijo večino dni in potrebujejo hiter dostop, ne da bi slekli majico. Odsevni detajli prav tako olajšajo delo ponoči ali v slabih svetlobnih pogojih, tako da ste lahko dlje varni!

Lahek brezrokavnik je med poletno vožnjo vedno obvezen.

Obvezne so dihajoče nogavice iz »tehničnih materialov«, lahko tudi kompresijske. Tudi nogavice so v zadnjih nekaj letih postale modni izraz. Ko gre za vroča, prepotena stopala, ni zmag, tako kot neprijeten stranski učinek poletnega kolesarjenja. Sintetične nogavice so tanjše od običajnih in izdelane z mrežasto konstrukcijo, ki spodbuja pretok zraka in hkrati odvaja znoj.

Popolne poletne nogavice obstajajo!

Kolesarska oblačila za poletje morajo biti lahka, da vetrič zlahka prehaja skozi njih. Zaradi oblačil, ki prekrivajo preveč kože, se lahko hitro pregrejete – še posebej, če so temna, zaradi česar je vaš znoj bolj opazen in lahko povzroči, da se počutite bolj vroče, kot ste. Prepričajte se, da je med vašo kožo in vašimi kolesarskimi oblačili pretok zraka, da preprečite hitro kopičenje znoja!

Če se pripravljate na poletno kolesarsko sezono, je pomembno, da upoštevate vremenske razmere, v katerih se boste vozili. Čeprav so temperature v poletnih mesecih običajno stabilne, se lahko med kolesarjenjem še vedno prepotite. Zato je ključnega pomena, da izberete oblačila, ki so lahka in zračna – na primer tehnične tkanine iz materialov, ki vpijajo vlago. Za začetek se naročite na naše spodnje novice za podrobnejše novice o kolesarski opremi in posebnih trendih. Upamo, da vam bo ta članek pomagal, da vam bo med poganjanjem to poletje hladno in udobno!

Nazaj na blog

Komentiraj