How to choose the right pair of cycling glasses

Kako izbrati pravi par kolesarskih očal

 • Primerno za kolesarsko disciplino
 • Pravilna izbira leč
 • Dobro se prilega vaši čeladi

Kolesarjenje je priljubljen šport, v katerem uživajo ljudje vseh starosti. Ne glede na to, ali ste izkušen kolesar ali se s športom šele spoznavate, potrebujete spodoben par sončnih očal. Možnosti je neskončno in zlahka se izgubiš med njimi. Ampak, ne skrbi! Approved ekipa vam bo pomagala najti popoln par!
Approved kolesarska sončna očala VISION in čelada airBENDER

Nošenje kolesarskih očal

Med kolesarjenjem je ključnega pomena, da nosite določen komplet očal. Nošenje ustreznih kolesarskih očal bo vaše oči zaščitilo pred močnimi UV-žarki in vetrom, obenem pa omogočilo, da bodo vaše oči ostale osredotočene na cesto pred vami, ne da bi postale suhe ali razdražene. Ta specializirana oblika očal je zasnovana posebej za vožnjo s kolesom in ima dodatne funkcije, zaradi katerih so Vision očala udobna in funkcionalna.

"kolesarska očala bodo zaščitila vaše oči pred močnimi UV žarki in vetrom "

Izbira ustreznega para kolesarskih očal je lahko težka naloga, saj lahko izbirate med številnimi znamkami in slogi. Konkretnega odgovora, katera kolesarska očala so najboljša, ni; odvisno od vaših osebnih želja in od tega, kaj menite, da najbolje izgleda vašemu željenemu izgledu. Vendar pa obstaja več stvari, na katere ste pozorni, da zagotovite, da vam vaša kolesarska očala ustrezajo.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri kolesarskih očal

Očala morajo biti primerna za vrsto kolesarjenja, ki ga izvajate. Potrebovali boste različne vrste stekel, odvisno od tega ali se ukvarjate z gorskim ali cestnim kolesarjenjem.

Drugič, izberite par kolesarskih očal, ki se ujemajo z vremenom, v katerem običajno kolesarite. Če na primer živite v kraju, ki ima različne letne čase z veliko padavinami, je morda pametno poiskati par, ki imajo fotokromatska stekla ali vam omogočajo menjavo stekel glede na vaše potrebe.

Tretjič, pri odločanju o tem, kateri okvirji vam najbolj ustrezajo, si oglejte višino stekel in raznolikost barv. Prepričajte se, da so stekla dovolj visoka, da preprečijo vstop sončne svetlobe v vaše oči – to jih bo tudi zaščitilo pred umazanijo, ko se vozite na prostem.

"poskrbite, da bodo očala, ki jih kupujete, ustrezala vašemu obrazu"

Pomembno: poskrbite, da bodo očala, ki jih kupujete, ustrezala vašemu obrazu. Pri tem bodite izjemno izbirčni: neprijetno in celo nevarno je, če se očala pretesno prilegajo obrazu. To lahko resnično ovira vaš vid in s tem poveča tveganje za nesreče.

Preizkusite sončna očala s čelado. Včasih je sistem za pritrjevanje v napoto konicami sončnih očal, kar je moteče in ker želimo čim bolj popolno prileganje, se temu izognite.

Ključni dejavnik pri vseh vrstah kolesarskih očal je njihova sposobnost blokiranja sončne svetlobe. Očala pomagajo tudi zaščititi kolesarjeve oči pred odpadki in mrčesom ki lahko priletijo v vidno polje ali pa jih preprosto dražijo. Za gorsko kolesarjenje in cestno kolesarjenje boste potrebovali različne vrste leč, odvisno od tega, ali je zunaj svetlo ali oblačno/temno itd.

ženska kolesarska sončna očala
Odobrena kolesarska očala, dopolnilni komplet kolesarske opreme.

 

Različne vrste leč in katere so dobre za kolesarjenje

Na splošno obstajajo štiri različne vrste leč

 1. Tonirana
 2. Polarizirana
 3. Zrcalno
 4. Fotokromatsko

Zatemnjena stekla zagotavljajo veliko UV zaščito in se lahko uporabljajo pri vseh vrstah kolesarjenja ali aktivnostih na prostem. 

Polarizirane leče včasih veljajo za najboljšo možnost, ker so usmerjene vodoravno in odstranijo svetlobo, ki prihaja na vas pod kotom. To lahko pomaga pri zmanjševanju bleščanja in blokiranju sončne svetlobe, ki prihaja od zadaj. Polarizirane leče povečajo kontrast na sliki, zaradi česar je lažje videti oddaljene predmete. Prav tako zmanjšajo bleščanje, zaradi česar so idealni za vse aktivnosti, ki potekajo na prostem.

Zrcalne leče nudijo največjo zaščito pred UV-žarki, hkrati pa vas naredijo bolj vidne.

Najbolj znanstvenofantastične so fotokromtske leče, ki se prilagajajo sončni svetlobi. Močnejša kot je sončna svetloba, temnejše so leče in obratno. Slabosti leč so krajša življenjska doba in precej počasen odzivni čas – na primer pri vožnji v in iz tunela se ne bodo drastično spremenila.

odobrena kolesarska sončna očala
Approved kolesarska očala Vision.

Kako očistiti kolesarska očala in kako hraniti

 1. Čistilo / voda
 2. Krpa iz mikrovlaken
 3. Torbica iz mikrovlaken za očala
 4. Etui za kolesarska očala

Kolesarska očala očistite po vsaki vožnji in se prepričajte, da so varno shranjena. Navsezadnje upam, da niste izbrali najcenejšega para, ki je na voljo. Pravi način za to bo odvisen od vrste leč, ki jih uporabljate, in materiala, iz katerega je izdelan okvir. Na splošno bi morali za brisanje očal uporabiti komercialno čistilno raztopino in mehko tkanino, kot je krpa iz mikrovlaken. Izogibajte se uporabi papirnatih brisač, česar koli abrazivnega ali na osnovi mila, če je le možno – le tako boste ohranili leče brez prask. Ko ste očala ustrezno očistili, jih pospravite v etui ali torbo – ne pustite jih izpostavljenih prahu, saj lahko sčasoma opraska površino in uniči lečo in okvir.

Razmislite o uporabi čistila proti rosenju, če opazite madeže na leči. Tako bo bolj jasno.

Izogibajte se uporabi običajne raztopine za čiščenje sončnih očal, če uporabljate očala z zrcalnimi stekli: na zrcalni površini ne bo delovala. Namesto tega uporabite komercialno čistilo, ki je posebej zasnovano za to vrsto leč – kupite ga lahko v bolj ali manj vsaki trgovini z očali ali sončnimi očali. Če na leči vidite veliko madežev, razmislite o uporabi čistila proti rosenju. To bo pomagalo obnoviti njihovo jasnost.

Očistite in poskrbite za svoja kolesarska očala takoj, ko so bila izpostavljena dežju ali drugi obliki vode, čim prej. Tako boste preprečili, da bi se leča zarosila, ko kolesarite po notranjosti s toplim zrakom.

Prepričajte se, da so kozarci popolnoma suhi, preden jih shranite. Če na lečah ostane kaj vlage, se bodo očala med nošenjem zarosila. S čistilno krpo obrišite leče in jih nato shranite v etuiju ali vrečki, v kateri so bila očala prvotno.

Odobren VIZIJA: tri točke, ki jih morajo imeti vsa dobra očala

 1. Fit
 2. Izbira oblikovanja
 3. Kakovostne leče

Prileganje: prileganje kolesarskih očal VISION je zasnovano tako, da se med vožnjo tesno prilegajo in zaprejo glavo. Zasnova leč, nosnega mostička in ušesnih stebel preprečuje, da bi se premaknili ali zdrsnili z mesta. Med vožnjo vas ne bodo ovirali, saj so oblikovani za udobno in tesno prileganje.

Approved VISION so oblikovani za udobno in tesno prileganje

Izbira barv: Izbor VISION vključuje pet različnih barv, ki se ujemajo z vsemi željami ali slogom. Teh pet barv vključuje klasično črno in belo, pa tudi odtenke zlate in svetlo sive.

Patentirane leče so zasnovane tako, da ohranjajo optično jasnost pri vseh zornih kotih, tudi ob straneh ter na vrhu in na dnu nazaj nagnjenih kontur leč, ki povečajo periferni vid in zaščito. Leče so polarizirane in prevlečene s trdo lečo, odporno na praske, ki prav tako pomaga zmanjšati bleščanje sonca. Ta izdelek je popoln za kolesarje, ki sodelujejo na dirkah ali tekmovalnih kolesarskih dogodkih.

odobrena kolesarska sončna očala
Odobrena ponudba kolesarske znamke. "Bodite sami, bodite edinstveni, bodite POTRJENI."

Kolesarji morajo zaščititi svoje oči, saj so ceste lahko nevarne in izzivi, kot so hrošči ali kamenje, lahko ovirajo vid. Zaradi tega morajo kolesarji razmisliti o nakupu kolesarskih očal, ki so zanje najbolj primerna.Upamo, da vas bo ta blog vodil pri izbiri pravega para kolesarskih očal, ki se bodo popolnoma prilegala vašemu obrazu.

Naročite se na naši spletni strani in ostali boste na tekočem z najnovejšimi novicami v športu in modi!

Če se vam je ta objava v spletnem dnevniku zdela koristna in menite, da bo koristila tudi nekaterim vašim prijateljem, jo ​​delite v svoji priljubljeni aplikaciji za družabna omrežja in jim pomagajte. Cenili bodo trud.


Nazaj na blog

Komentiraj