The ultimate guide for picking a road bike helmet

Najboljši vodnik za izbiro čelade za cestno kolo


Naučite se izbrati najboljšo čelado za cestno kolo za varnost, udobje in zmogljivost


 • Čelada za cestno kolo je nepogrešljiv del varnostne opreme za kolesarjenje
 • Izbira prave čelade za cestno kolo vključuje upoštevanje dejavnikov, kot so prileganje, prezračevanje in varnostne ocene
 • Prileganje čelade za cestno kolesarjenje je ključnega pomena za ustrezno zaščito in mora biti oprijeto ter udobno, ne da bi ovirala vid
 • Prezračevanje je pomembno za ohranjanje hladne glave in udobja med kolesarjenjem in ga je mogoče izboljšati z uporabo zračnikov in notranjih zračnih kanalov
 • Ocene varnosti, kot so ocene Komisije za varnost potrošniških izdelkov (CPSC) in Evropskega odbora za standardizacijo (CEN), lahko pomagajo zagotoviti, da čelada za cestno kolo izpolnjuje minimalne varnostne standarde.
 • Lastnosti čelad za cestno kolesarjenje, ki jih je treba upoštevati, vključujejo zadrževalni sistem, težo, prezračevanje in nastavljivost
 • Velikosti čelad za cestno kolesarjenje običajno temeljijo na obsegu glave, zato je pomembno, da izmerite in preizkusite velikosti čelad, da zagotovite najboljše prileganje
 • Stili čelad za cestno kolesarjenje vključujejo tradicionalne, letalske in gorsko kolesarske sloge, najboljša izbira pa je lahko odvisna od osebnih želja in vrste vožnje
 • Pri negi čelade za cestno kolesarjenje upoštevajte navodila proizvajalca in čelade ne hranite pri ekstremnih temperaturah ali neposredni sončni svetlobi.
 • Nošenje pravilno prilegajoče se čelade za cestno kolesarjenje z oceno varnosti lahko pomaga pri zaščiti pred poškodbami glave in je bistveni del kolesarske opreme.

Jesensko kolesarjenje v kolesarski opremi Approved in Assos

Pri kolesarjenju po cesti mora biti varnost vedno na prvem mestu. Čelada za cestno kolo je nepogrešljiv del varnostne opreme. Toda kako lahko veste, katero možnost izbrati, ko jih je toliko?

Najprej in predvsem se prepričajte, da je čelada za cestno kolesarjenje, ki jo izberete, potrdila Snell Memorial Foundation ali CPSC (Komisija za varnost potrošniških izdelkov). Lahko verjamete, da je vsaka čelada z njihovim žigom odobritve varna izbira, saj te organizacije zagotavljajo, da proizvajalci čelad upoštevajo posebna varnostna merila.

Pri izbiri čelade za cestno kolo je treba upoštevati nekaj pomembnih stvari, vključno z:

 • Fit
 • Prezračevanje
 • Utež
 • Cena

kolesarska čelada Approved airbender
Odmor med fotografiranjem

 1. Prileganje: ključnega pomena je, da dobite čelado, ki se tesno prilega vaši glavi. Vaše obrvi in ​​sprednji del čelade naj bodo ločeni z dvema prstoma. Da zagotovite, da je čelada poravnana na vaši glavi in ​​se ne ziba naprej in nazaj, je treba prilagoditi tudi pasove. Preohlapna čelada bi se lahko v primeru trka snela, pretesna pa bi bila neudobna in poslabšala vid. Preizkusite različne velikosti in modele čelad, da se kar najbolje prilegajo, nato pa izberite tisto, ki se vam zdi najbolj udobna.
 2. Prezračevanje : je ključno vprašanje, ki ga morate upoštevati, če nameravate kolesariti v vročini. Na vročih vožnjah poiščite čelado z veliko zračniki, da vas bo hladilo in udobno. Pretok zraka bo boljši v čeladi z dodatnimi zračniki. To je ključnega pomena, če se pogosto potite ali boste kolesarili v toplem, vlažnem vremenu.
 3. Teža: na daljših potovanjih vam lahko zelo pomaga lahka čelada. Poskusite najti čelado, ki vam na glavi ne bo težka ali pretežka. Lahka čelada bo udobnejša za nošenje dlje časa in se ne bo tako hitro starala.
 4. Cena: Stroški čelade za cestno kolo se lahko razlikujejo od nekaj dolarjev do nekaj sto. Pri izbiri cenovne točke upoštevajte omejitev porabe in pogostost uporabe čelade. Če ste navdušen kolesar, ki kolesari več ur vsak teden, se lahko izplača porabiti dodaten denar za dražjo čelado, ki zagotavlja večjo zaščito in udobje. Če pa ne jahate veliko, je lahko primerna cenejša čelada.

kolesarska čelada Approved airbender
Med spuščanjem pogled naprej...

Pri izbiri čelade za cestno kolo morate poleg teh upoštevati še nekaj drugih elementov. Na primer, nekatere vrste čelad imajo vizir , ki ga je mogoče odstraniti, da zaščitite oči pred soncem. Drugi vključujejo odsevne komponente , da ste bolj vidni drugim voznikom. Poleg tega so bili določeni modeli čelad ustvarjeni z upoštevanjem aerodinamike , kar je lahko koristno, če ste profesionalni kolesar, ki upa, da bo čas vaše dirke skrajšal za nekaj sekund.


kolesarska čelada Approved airbender
Dobro prezračevanje je pomembno pri vzponu.

Pogovorimo se o tem, kako pogosto bi morali posodobiti čelado za cestno kolo, zdaj ko veste, kako narediti pravo izbiro. Praviloma bi morali čelado za cestno kolo zamenjati vsaka tri do pet let. To je zato, da učinkovitost čelade za zaščito vaše glave v primeru nesreče ne bo ogrožena zaradi materialov, uporabljenih v njeni izdelavi, ki se sčasoma poslabšajo. Nova čelada lahko nudi več funkcij ali boljšo zaščito kot starejši model, saj se tehnologija čelad vedno razvija.


Vendar pa je ključnega pomena, da čelado takoj zamenjate, če ste bili v nesreči ali če kaže očitne znake obrabe ali poškodbe. To je posledica dejstva, da lahko udarec trka poškoduje strukturo čelade, tudi če ni zunanjih znakov poškodbe.kolesarska čelada Approved airbender
Vsi nasmejani po vožnji.

Skratka, za vašo varnost na cesti je ključnega pomena, da izberete pravo čelado za cestno kolo. Poiščite čelado, ki se dobro prilega, je lahka, ima zadostno zračenje in je v vašem cenovnem razredu. Upoštevajte tudi, da je kolesarska čelada ključni del varnostne opreme, ki vas lahko zaščiti pred poškodbami v primeru trka ali nesreče. Med kolesarjenjem vedno nosite čelado, ne glede na to, ali ste rekreativni ali tekmovalni kolesar, da zmanjšate tveganje za hujše poškodbe. Ne delajte težav, ko gre za vašo varnost; namesto tega porabite denar za dobro čelado za cestno kolo in jo nosite vedno, ko greste kolesarit.


Specifikacije cestno kolesarske čelade Approved airBender:


 • Velikost: S/M 51-56cm- 230g, M/L 55-59cm- 260g, L/XL58-61cm 280g.
 • Barva: mat siva, mat bela, mat črna
 • 24 zračnikov
 • Udobne, odstranljive in pralne notranje blazinice
 • Drugi komplet blazinic priložen v škatli
 • Nemška patentirana magnetna zaponka
 • Večstopenjski nastavljivi sistem

Preberite več tukaj: Čelada za cestno kolesarjenje Odobren airBENDER


https://www.youtube.com/watch?v=B9FkhyHCZs4
Odobren kolesarski kanal YouTube

Nazaj na blog

Komentiraj