O nas - Odprto pismoToda počakajte, nenapisana različica je spodaj ...

Anze-mlad fant
Jaz, ko sem bil star 4 leta.

Odprto pismo

Pozdravljeni fantje in dekleta. Moje ime je Anze Cerin in sem izvršni direktor podjetja Approved. Od danes, 12. aprila 2023, po letu in pol od začetka programa Approved uporabljamo drugačen pristop k vsemu. S tem, kar delamo, bomo bolj surovi in ​​še bolj transparentni.
Ampak najprej naj vas popeljem skozi mojo zgodbo, notri boste imeli tudi kakšen poslovni nasvet in morda boste ugotovili, zakaj APPROVED živi...zaenkrat.

Če imate kakršne koli misli o naših izdelkih, družabnih medijih, podcastih, še posebej o negativnih kritikih, jih delite z nami.

Časovnica 0-21 let

Kolesarjenje:
Nočem, da bi bil ta del predolg, ampak tukaj je le utrinek v moje otroštvo. Kolo sem začel voziti pri starosti 3 1/2 - 4 leta. Moja prva XC tekma je bila v prvem razredu, mislim, da sem bil star 6 ali 7 let in sem po tem precej hitro nehal, nato pa sem leta 1999 začel z dual slalomom in sem dirkal 4x, DH, BMX do svojega 26. leta. .

Delovna etika:
Moji starši so morali vse življenje trdo garati, da so dosegli to, kar imajo, zato sem imel to trdo delovno etiko vcepljeno že od malih nog. Mislim, da sem med poletnimi počitnicami od 8. do 9. leta začel delati teden ali dva v njihovi kolesarski trgovini in nato vsako leto delal več in več ur, dni, da sem zaslužil nekaj dodatnega denarja ... Končal sem srednjo ekonomsko šolo, šel na fakulteto, vendar to ni bilo zame, zato sem po nekaj mesecih dal odpoved in pri 21 letih začel delati za polni delovni čas v kolesarski trgovini svojih staršev.

Osebno življenje:
Če pomislim nazaj, sem bil po šoli vedno na igrišču, vendar sem jedel slabo hrano, zato sem bil vedno nekoliko bolj debel. Imel sem zaupanje svojih staršev, tako da sem lahko šel v kino sam s starejšimi prijatelji pri 9 letih. Čeprav množice, ki sem jih obiskal, nikoli niso bile najboljše, sem vedno naredil "pravo stvar" ...

Anze BMX

Časovnica 21-27 let

Kolesarjenje:
Še vedno sem dirkal, a večinoma sem se zabaval. Uživanje v časih, ki smo jih cel dan preživeli na kolesu z le nekaj sendviči, ko smo gradili skoke in vznemirjenje prvega testnega skoka...še nekaj :)

Delovna etika:
Po pravici povedano bi samega sebe odpustil na mestu, če bi me imeli kot delavca v tem časovnem obdobju. Lenuh, vse je bilo težko narediti...edino kar sem gledala je bil čas in kdaj bo minil, da grem iz službe.

Osebno življenje:
Preselil sem se v svoje stanovanje, zato so bila ta leta najbolj nora. Zabava, vožnja, služba ... ponavljam. Imel sem nekaj hudih prekinitev ali da sem mislil, da so hude razveze...zato sem se odločil, da je to moje obdobje in da si ne želim resne punce vsaj do 26 leta...

Anže 4x

Časovnica 27-32 let

Kolesarjenje:
Nehal sem dirkati in začel voziti cestna kolesa. Takrat sem to počel bolj zaradi treninga in zato, da sem prišel v formo, potem sem to počel, ker mi je bilo všeč. Spomnim se, da me je lokalni novinar na začetku dirke 4x vprašal, zakaj 4x in ne cestne dirke, in rekel sem , "ker se na dan dirke zabavamo, na dneve dirke pa trpijo tudi cestni vozniki :D"

Delovna etika:
Mislim, da sem končno spoznal, da moram nekaj narediti s svojim življenjem, zato sem začel bolj strateško razmišljati o delu itd. Več v spodnjem razdelku.

Osebno življenje:
V tem obdobju sem začel igrati poker in to me je veliko razmišljalo o tem, kako ljudje komuniciramo in da včasih najbolje deluje, če na ves denar gledaš kot na "monopolni denar". Stvar, ki je resnično spremenila mojo delovno etiko in pogled na življenje, je bila, ko sem šla sama na 21-dnevni dopust. Ko ste odvisni samo od sebe, je to lahko "mind F!?#" trenutek. Ko sem se s tistega potovanja vrnil domov, sem na vse gledal bolj zrelo, vendar sem še vedno živel v oblaku 9 in malo sanjal ... V tem času je prišlo do še enega razhoda, ko sem se naučil razmišljati o sebi in se postaviti na prvo mesto ter biti srečen preprosto tako, da počnem stvari, ki jih imam rad in kar moram narediti tisti dan. Če bi odkljukala vsa polja, bi šla spat z nasmehom na obrazu...ampak na žalost se začneš zavedati, da dan potrebuje več kot 24 ur :P

Časovnica 32-35 let

Kolesarjenje:
Takrat sem vozil samo cestna kolesa. Verjetno sem šel na MTB/Gravel vožnjo 20-krat. Še vedno obožujem MTB in makadam, vendar je težava v tem, da vzame več časa, da se kolo umaže in ga moraš očistiti itd. Ne vem, samo zaradi tega raje vozim cestna kolesa. Imel sem tudi noro izkušnjo na enem od MTB spustov, ki sem jih imel, tako da me je kar prestrašilo. Ampak po pravici sem imel še bolj nore izkušnje na spustu s cestnim kolesom in še vedno to počnem....izgovori, izgovori. Spomnim se, ko nas je v Sloveniji obiskal predstavnik švicarskega Assosa in sem mu rekel, da gremo na Tenerife, on pa je rekel, da če ti uspe priti med prvih 10 od El Teideja do dna, si res dober spust. No, uspel sem dobiti KOM pri 30-minutnem spustu in ga še vedno držim, tako da mislim, da nisem tako slab ;)

Delovna etika:
Vse se je spremenilo, ko se je rodila moja hči. Želim ji omogočiti najboljše možno življenje, zato sem začel kar močno mleti. Zbujanje ob 3.35 zjutraj in brušenje pred službo kot odhod v službo in ko sem se vrnil domov, sem še nekaj delal ... Rad dajem prave nasvete kolesarjem v trgovini, rad tudi prodajam, vendar bi pogosto dol prodaj ali ne prodaj samo zato, da dam prave nasvete stranki in vedno se rad pogovarjam o kolesarjenju, zlasti z novimi kolesarji in ko vidijo, da daš prave nasvete in splošno zanimanje, zato se ljudje vedno znova vračajo v mojo trgovino s kolesi in dajati priporočila drugim ljudem. Mislim, da z mojo vizijo zgradimo čudovito trgovino...

Osebno življenje:
Lahko si predstavljate, da ta del vašega življenja trpi, ko imate radi to, kar počnete, in temu posvetite skoraj 100 % svojega časa.

Časovnica 35-37 let

Kolesarjenje:
Nehal sem trenirati in začel uživati ​​v vsaki vožnji. Imam kolesarski računalnik, samo nimam merilnika moči. Zelo rad hodim na lokalne tedenske vožnje v Velo Bar in Jurckovo, ker sem vsak dan za računalnikom, rad se pogovarjam in družim s sokolesarji in se pogovarjam o kolesih in dirkah...

Delovna etika - odobreno je bilo rojeno
Nisem videl smisla delati za svoje staro podjetje. Bili so štirje lastniki in bil sem čuden človek, tako da sem se po nekaj letih pisanja odstopne izjave končno odločil odnehati brez načrta, kaj bom počel naprej. Tukaj sem imel srečo, da me je naš trenutni lastnik/investitor poklical in rekel, da potrebuje nekaj za svoje kolo. Rekel sem mu, da ne delam več tam ... in skratka teden dni kasneje sem njemu in njegovemu finančnemu direktorju dal predlog za ODOBRENA.

V čem se APPROVED razlikuje od drugih kolesarskih znamk?

Odkar pomnim, sem vedno želel biti drugačen. Od barvanja las, nošenja kakšnega neumnega klobuka ali nakita, vedno sem želela izstopati. Kupil sem posebne barvne čevlje Adidas, LTD New Era klobuke in podobne stvari.
In zaradi tega sem pomislil, da v kolesarstvu ni nič takega. Imel sem povezave in znanje, zakaj torej ne bi izdal omejene serije kolesarske kolekcije v sodelovanju z Assosom iz Švice, ki je najboljša blagovna znamka kolesarskih oblačil in zato je ta popolna.
Želim, da bi imela ta blagovna znamka vsako leto celotno zbirko, dobiček pa bi šel v recenzije kolesarskih izdelkov. Skratka, če kupite odobreno opremo, bomo imeli več denarja za nakup koles in kolesarske opreme ter vam dali neodvisne ocene, za katere vsi vemo, da jih primanjkuje ...

Kaj sem se naučil - poslovni nasvet
1. Na sodelavce glejte takšne, kot so, in ne na to, kar mislite in mislijo, da lahko postanejo
2. Ne morete narediti vsega sami, potrebujete trdno ekipo
3. Dobra ideja ni dovolj, če se ne potrudite
4. Bodite pripravljeni delati povprečno 80 ur na teden
5. Ne pričakujte, da bodo drugi storili enako
6. Sodelavci morajo razumeti, da so plačani za rezultat in ne za čas, ki ga preživijo v pisarni
7. Najem za določen namen
8. Če vidite bližnjico, jo izberite, prihrani vam čas, da se osredotočite na nekaj drugega
9. Beseda "NE" je vaš najboljši prijatelj, poskusite najti razlago zanjo
10. Če veste, da ste vsak dan dali vse od sebe, vam ni žal
11. Poslušajte svoj občutek in ne vedno tako imenovane marketinške guruje

Zakaj jaz, zakaj zaupanje Odobreno
Na to je strašljivo odgovoriti, toda tukaj je nekaj razlogov, za katere verjamem, da nas ločijo od drugih blagovnih znamk, vsaj glede na to, kar sem slišal od tako imenovanih strokovnjakov za trženje, kaj bi morali storiti.

1. Nimamo lažnih ocen. Da, prosili bi stranke, da pustijo dobro ali slabo oceno, vendar tega nikoli ne zahtevajo
2. Vsem našim ambasadorjem/vplivnežem ni treba objavljati nobenih slik z našo opremo in ni jim treba označevati nas, če tega ne želijo, želimo, da uživajo v izdelkih in da bi želeli objaviti slika z odobrenimi izdelki
3. To je moje življenje in upam, da nam bo uspelo, če pa ne, želim oditi z dvignjeno glavo, brez obžalovanja in z zavedanjem, da sem dal vse od sebe in vsak dan dal vse od sebe!

Osebno življenje:
Nič za videti tukaj... :D

Živite po tem motu:
Bolj ko odobravate lastne odločitve v življenju, manj čutite potrebo, da bi jih drugi ODOBRILI .


Oprostite, če angleščina ni najboljša ... kot sem napisal na začetku, je to različica brez scenarija. Ljubite vse odobrene podpornike, uživajte v svojih kolesih in #letsride <3