Road Bike Power Meter Pedals Buyers Guide - Assioma Duo vs Wahoo POWRLINK Zero

Vodnik za kupce pedal za merjenje moči cestnega kolesa - Assioma Duo proti Wahoo POWRLINK Zero

Uvod:
V svetu kolesarstva so merilniki moči postali nepogrešljivo orodje za vsakogar, ki resno želi izboljšati svojo zmogljivost. Danes primerjamo dva vodilna merilnika moči na pedala: Favero Assioma Duo in Wahoo POWRLINK Zero . Oba ponujata edinstvene lastnosti, toda katera se najbolje ujema z vašimi kolesarskimi cilji in željami?

Zakaj izbrati merilnik moči na pedalu?

Ko gre za izboljšanje zmogljivosti kolesarjenja, je izbira prave vrste merilnika moči ključna. Merilniki moči na pedalu, kot sta Favero Assioma Duo in Wahoo POWRLINK Zero, ponujajo izrazite prednosti pred alternativami na osnovi gonilke ali pajka:

 1. Enostavnost namestitve in prenosljivosti: Ena največjih prednosti merilnikov moči na pedala je njihova enostavna namestitev. Za razliko od sistemov na ročici ali pajku jih je mogoče preprosto preklapljati med kolesi, zaradi česar so idealni za kolesarje, ki imajo več koles ali želijo slediti podatkom med različnimi vrstami voženj.

 2. Natančni dvostranski podatki: sistemi na pedalih merijo izhodno moč vsake noge neodvisno. Ti dvostranski podatki so ključnega pomena za prepoznavanje in odpravljanje neravnovesij v vaši tehniki vrtenja pedal, kar vodi do učinkovitejšega treninga in izboljšane zmogljivosti.

 3. Združljivost in priročnost: merilniki moči na pedalu na splošno ponujajo širšo združljivost, saj jih lahko namestite na vsako ročico. Prav tako ne zahtevajo večjih sprememb vaše obstoječe nastavitve, zaradi česar so bolj priročna izbira za številne kolesarje.

 4. Neposredna meritev sile: pedala so neposredna točka delovanja sile. To pomeni, da lahko merilniki na pedalu zagotovijo zelo natančne in dosledne podatke o moči, saj merijo silo točno tam, kjer je uporabljena.

 5. Združljivost s čevlji: večina merilnikov moči na pedalih je združljivih s standardnimi tipi čevljev, kar kolesarjem omogoča, da še naprej uporabljajo svoje najljubše kolesarske čevlje brez dodatnih naložb ali prilagoditev.

V primerjavi s sistemi na osnovi gonilke in pajka:

 • Merilniki moči na ročici: Ti so vgrajeni v/prilepljeni na ročico gonilke. So robustna in običajno nudijo dobro natančnost, vendar so manj priročna za preklapljanje med kolesi. Morda tudi ne ustrezajo vsem vrstam okvirjev zaradi težav z zračnostjo gonilke.

 • Merilniki moči na osnovi pajka: ti merilniki, nameščeni na pajka verižnika, so znani po svoji natančnosti in nanje manj vplivajo zunanji dejavniki, kot so temperaturne spremembe. Vendar so bolj zapleteni za namestitev in pogosto manj združljivi.

Favero Assioma Duo: natančnost in prijaznost do uporabnika

 • Natančnost: Favero je znan po svoji natančnosti. Kolesarji se lahko zanesejo na Assioma Duo za natančne meritve moči, ki zagotavljajo, da je vsak hod pedala natančno izračunan.
 • Enostavnost uporabe: Favero blesti v svojem uporabniku prijaznem pristopu. Postavitev je enostavna in privlačna za kolesarje, ki cenijo preprostost in učinkovitost.
 • Izkušnje strank: Favero ima velik sloves glede zadovoljstva strank. Zakaj? Preprosto, ker delujejo.

  Assioma Duo pedala za merjenje moči

Wahoo POWRLINK Zero: prilagojeno prileganje in brezhiben prehod

 • Prilagodljiv vklop: POWRLINK Zero izstopa s svojim nastavljivim sistemom vpenjanja. Ta funkcija omogoča bolj prilagojeno prileganje, ki se prilagaja različnim stilom in željam vrtenja pedal.
 • Idealno za uporabnike Wahoo: Če ste že ljubitelj Wahoo pedalov, bo prehod na merilnik moči POWRLINK Zero brezhiben. Ima enak dizajn in občutek dodaja samo funkcije merilnika moči.
 • Enostavna nastavitev aplikacije: Aplikacija Wahoo Fitness poenostavi postopek namestitve z vodenimi navodili. Zagotavlja, da je nastavitev POWRLINK ZEROs na katerem koli kolesu enostavna, kar omogoča natančno kalibracijo pedala in posodobitve vdelane programske opreme brez truda.

Upoštevanje cene:

Cena je odločilen dejavnik pri vsaki naložbi. Trenutno ponujamo poseben enotedenski cenovni bonus za oba modela ( poteče 25. januarja 2024 ), ki mu sledijo ekskluzivne cene in brezplačna poštnina za člane. To je odlična priložnost, da nadgradite svojo kolesarsko opremo po ugodnejši ceni.

Vsestranskost za vse kolesarje:

Tako Assioma Duo kot POWRLINK Zero poskrbita za kolesarje, ki želijo slediti in izboljšati svojo zmogljivost. Ne glede na to, ali trenirate za dirko ali preprosto želite izboljšati svoje vožnje, ti merilniki moči zagotavljajo dragocene vpoglede.

Alternative blagovnih znamk:
Čeprav sta Favero in Wahoo naš fokus danes, je vredno omeniti druge znamke, kot so Garmin, Rotor, Power2Max in Stages. Vsak prinaša nekaj edinstvenega na mizo, zlasti v smislu možnosti namestitve (sistemi na osnovi gonilke, pajka, sistemi na pedalu).

Favero Assioma Duo

Pozitivne strani:

 • Visoka natančnost: Favero je znan po svojih natančnih meritvah moči, kar je ključnega pomena za usposabljanje in analizo učinkovitosti.
 • Uporabniku prijazen: Nastavitev in upravljanje sta enostavna, zaradi česar je dostopen tudi tehnično manj veščim kolesarjem.
 • Zanesljive storitve za stranke: Favero ima dobre rezultate pri podpori strankam, kar izboljšuje splošno uporabniško izkušnjo.

Negativne strani:

 • Estetika in dizajn: nekaterim uporabnikom se lahko zdi, da je dizajn manj eleganten v primerjavi z drugimi modeli.
 • Združljivost: Čeprav je vsestranski, ni združljivih z nekaterimi zatiči, za uporabnike Shimano pa dodatni stroški nakupa pedal Shimano.

  Assioma duo pedala za merjenje moči

Wahoo POWRLINK Zero

Pozitivne strani:

 • Prilagodljiv vklop: Prilagodljiv sistem vklopa omogoča prilagojeno izkušnjo vrtenja pedal.
 • Brezšivna integracija: Idealno za kolesarje, ki že uporabljajo izdelke Wahoo, kar zagotavlja preprosto integracijo z obstoječimi nastavitvami.
 • Enostavna nastavitev aplikacije: Aplikacija Wahoo Fitness omogoča postopek namestitve in umerjanja brez težav.

Negativne strani:

 • Cenovna točka: Morda je na višji ravni, kar bi lahko veljalo za kupce, ki se zavedajo proračuna.
 • Omejena zgodovina: ker je razmeroma nov na trgu, je morda na voljo manj podatkov o dolgoročni uspešnosti v primerjavi z bolj uveljavljenimi blagovnimi znamkami.

Zaključek:

Izbira med Favero Assioma Duo in Wahoo POWRLINK Zero je odvisna od osebnih želja in posebnih potreb. Ali dajete prednost enostavni uporabi in storitvam za stranke ali iščete prilagojeno delovanje pedala in integracijo z obstoječo opremo? Ne glede na vašo izbiro obe možnosti obljubljata, da bosta izboljšali vašo kolesarsko izkušnjo.

Ste pripravljeni izboljšati svojo kolesarsko izkušnjo?

Imate več vprašanj?
Tukaj smo, da vam pomagamo! Obrnite se na nas za dodatne vpoglede in pomoč pri izbiri merilnika moči, ki najbolje ustreza vašim kolesarskim potrebam.

Raziščite svoje možnosti:
Ne zamudite te priložnosti, da nadgradite svojo vožnjo. Oglejte si Favero Assioma Duo in raziščite Wahoo POWRLINK Zero še danes.

Ostanite v prednosti v svoji kolesarski igri – izberite merilnik moči, ki vas popelje dlje!

Ne pozabite, da so posebne cene tega tedna odlična priložnost, da se premišljeno odločite in investirate v svoje kolesarsko potovanje. Veselo vrtenje pedal in #letsride

Nazaj na blog

Komentiraj