What Kind of Road Bike to Buy?

Kakšno vrsto cestnega kolesa kupiti?

Ko gre za izbiro popolnega cestnega kolesa, ena velikost zagotovo ne ustreza vsem. Vrsta cestnega kolesa, ki bi ga morali kupiti, je odvisna od vašega stila vožnje, preferenc in ciljev.

V tem obsežnem vodniku bomo raziskali tri različne kategorije cestnih koles in vam pomagali ugotoviti, katera vam najbolj ustreza.

In da, poskušamo vam prodati naše izdelke blagovnih znamk, vključno s pnevmatikami Pinarello (ponujamo tudi druge znamke), Wahoo, Princeton CarbonWorks, Berk Composites in Vittoria.

Cestna kolesa Aero: Sprostite demona hitrosti

bmc časovni stroj

Značilnosti:

 • Zasnovan za vožnjo pri visokih hitrostih
 • Idealno za zmogljive kolesarje
 • Vsebuje kolesa z globokim profilom
 • Poudarek na aerodinamiki
 • Običajno težji

Ste navdušenec nad hitrostjo, ki rad prebija veter in občuti hitenje odprte ceste? Aero cestna kolesa so zasnovana za kolesarje, kot ste vi. Ta kolesa dajejo prednost aerodinamiki, kar vam omogoča vzdrževanje višjih hitrosti z manj napora.

 • Dajte prednost aerodinamiki : Cestna kolesa Aero so natančno zasnovana tako, da dajejo prednost aerodinamiki. To pomeni, da njihova zasnova daje velik pomen racionalizaciji oblike kolesa, da zmanjša zračni upor, kar mu omogoča, da reže zrak z izjemno učinkovitostjo.

 • Vzdržujte višje hitrosti : zaradi svoje aerodinamične zasnove so ta kolesa izjemno primerna za vožnjo pri večjih hitrostih. Odlikujejo se pri tem, da vam ne le pomagajo doseči, temveč tudi vzdrževati te visoke hitrosti za daljša obdobja, zaradi česar so prava izbira za navdušence nad hitrostjo.

 • Manj napora : vožnja z aero cestnim kolesom pomeni manjšo porabo energije in manj fizičnega napora za doseganje in vzdrževanje večjih hitrosti. Zmanjšan zračni upor ustvarja občutek, da naletite na minimalen upor vetra, kar ima za posledico vožnjo, ki se zdi neverjetno učinkovita in manj fizično zahtevna. Kot bi vam pomagal veter, zaradi česar je vaše kolesarjenje prijetnejše in manj naporno.

Cestna kolesa Endurance: udobje in zmogljivost

cestni stroj bmc

Značilnosti:

 • Višji sprednji del
 • Pokončni položaj za vožnjo
 • Večje udobje za dolge vožnje
 • Okvir, zasnovan za zmanjšano togost
 • Boljša absorpcija vibracij

Morda imate raje dolge slikovite vožnje s poudarkom na udobju in vzdržljivosti. Cestna kolesa Endurance so prilagojena kolesarjem, ki želijo uživati ​​na potovanju brez žrtvovanja zmogljivosti.

 • Cestna kolesa Endurance so namensko izdelana za potrebe kolesarjev, ki iščejo harmonično ravnovesje med udobjem in zmogljivostjo. Ta kolesa so zasnovana s funkcijami, ki dajejo prednost udobju, zaradi česar so idealni spremljevalci za dolge vožnje.

 • Medtem ko je udobje v ospredju njihove zasnove, je pomembno upoštevati, da vzdržljivostna cestna kolesa ne ogrožajo zmogljivosti. Lahko imajo bolj sproščen položaj pri vožnji z višjim prednjim delom, ki zmanjša obremenitev hrbta, vratu in ramen, vendar to ne pomeni, da so počasni. Opremljeni so za gladko in učinkovito vožnjo ter zagotavljajo, da lahko z lahkoto premagujete razdalje.

Plezalna cestna kolesa: osvojite gore

colnago v4rs

Značilnosti:

 • Neverjetno lahek
 • Kolesa srednjega do nizkega profila
 • Spreten in odziven
 • Odlične plezalne sposobnosti

Za tiste, ki hrepenite po izzivu osvajanja strmih gorskih prelazov, so vzpenjalna cestna kolesa vaši zaupanja vredni spremljevalci. Imajo lahke okvirje in kolesa srednjega do nizkega profila, zaradi česar so vzponi navzgor preprosti.

 • Neverjetno lahek:


  Plezalna cestna kolesa so znana po svoji izjemni lahkosti. Ta lastnost je ključnega pomena za kolesarje, ki želijo premagovati strme vzpone. Zmanjšana teža teh koles omogoča, da je plezanje navkreber bistveno bolj obvladljivo in manj fizično obremenjujoče.

  Ta lahka zasnova je dosežena s skrbno izbiro materialov in gradbenih tehnik. Okvirji so pogosto izdelani iz visokokakovostnih ogljikovih vlaken, kar zmanjšuje nepotrebno težo in hkrati ohranja strukturno celovitost.

 • Kolesa srednjega do nizkega profila:

  Izbira koles pri plezalnih cestnih kolesih je različna, saj imajo obroče srednjega do nizkega profila. Ta kolesa vzpostavljajo ravnotežje med zmanjšanjem teže in ohranjanjem stabilnosti.

  Srednji do nizek profil zmanjšuje aerodinamični upor, kar je lahko pomemben dejavnik pri vzpenjanju po strmih klancih. Kolesarjem omogoča učinkovitejše rezanje skozi zrak in prihranek energije med vzponi.

 • Odlične plezalne sposobnosti:

  Plezalna cestna kolesa ponujajo izjemen prenos moči, ki kolesarjem omogoča učinkovito pretvorbo udarcev pedala v gibanje naprej, tudi ko se soočijo z velikimi nakloni.

Prilagojena izkušnja: prilagojena kolesa za vsakega voznika

Pri Approved Cycling smo specializirani za ponudbo cestnih koles od 5000,00 € dalje. Ne prodajamo OEM koles; namesto tega smo ponosni na ustvarjanje posebej izdelanih koles, prilagojenih edinstvenim željam vsake stranke. Vaše sanjsko cestno kolo ni le izdelek; je prilagojena mojstrovina, izdelana za popestritev vaše kolesarske izkušnje.

Strokovni nasveti o kolesarski opremi

Poleg cestnih koles po meri vam nudimo brezplačno svetovanje pri izbiri kolesarskih oblačil in opreme. Od čelad in sončnih očal do majic in kratkih hlač z oprsnikom, nudimo napotke o tem, kako se obleči za kolesarjenje v različnih razmerah. Vaše udobje in varnost na cesti sta za nas najpomembnejša in tukaj smo, da vam zagotovimo pravo opremo za vsako vožnjo.

Torej, katero cestno kolo bi morali izbrati?

Odgovor je odvisen od vašega individualnega stila vožnje, ciljev in vrste terena, ki ga nameravate premagati. Če vas zanimata samo hitrost in moč, je aero cestno kolo znamke, kot je Pinarello, lahko vaša vstopnica do zmage. Če so udobje in vzdržljivostne vožnje na dolge razdalje vaša močna stran, si omislite vzdržljivostno cestno kolo. In če sanjate o osvajanju gora, je lahko plezalno cestno kolo vaš idealen spremljevalec.

Na koncu je najboljše cestno kolo za vas tisto, ki ustreza vašim željam glede vožnje. Vzemite si čas za preizkusno vožnjo različnih modelov, posvetujte se s strokovnjaki in upoštevajte svoje osebne želje. Ne glede na to, ali letite po ravninah, se podajate na epska potovanja ali plezate na vrhove, je na voljo cestno kolo, ki je popolno za vas.

Naše najboljše slike:

AERO BIKE - BMC TimeMachine ali Pinarello Dogma F
VZDRŽLJIVO KOLO - BMC RoadMachine
PLEZALNO KOLO - BMC TeamMachine

Najboljša cena Perfoemance Aero - Pinarello F5
Najboljše vsestransko kolo - Colnago V4RS / Dogma F / TeamMachine R

Pišite nam na: hello@approvedcycling.com

Nazaj na blog

Komentiraj