Unveiling the Pinarello Dogma X: Speed, Comfort, and Adventure

Predstavljamo Pinarello Dogma X: hitrost, udobje in avantura

Uvod:
Ko gre za premikanje meja cestnega kolesarstva, Pinarello nikoli ne neha presenečati. Predstavljamo Pinarello Dogma X, revolucionarno kolo, ki dvigne udobje, hitrost in pustolovščino v nove višine. V tej obsežni recenziji bomo raziskali, kako je to izjemno kolo navdušilo kolesarje po vsem svetu in zakaj zbuja valove v Sloveniji, Severni Evropi, Bližnjem vzhodu, Aziji in ZDA.

Cestno kolo Pinarello Dogma X ob betonskem zidu
Specifikacije Pinarello Dogma X:

 • Okvir: T11001K Torayca®
 • Vilice: Onda F
 • Največji premer diska: 160 mm
 • Največja širina pnevmatike: 35 mm
 • Utež: 865g, velikost 530, brez barve

Specifikacije predstavljenega kolesa:

 • Kolo: Pinarello Dogma X velikost 53
 • Skupina: Campagnolo Super Record Wireless
  Gonilka: 172,5/48-32
  Zobnik: 10-29
 • Kolesa: Princeton CarbonWorks GRIT 4540
 • Gume: Continetnal 5000s 700x32
 • Krmilo: Talon Aero Light 100/44
 • Sedlo: Berk Composites Lupina Short 150mm Carbon zaključek

  cestno kolo pinarello Dogma X na ulici

DOGMA X Okvir:

Da bi dosegel lažji okvir, Pinarello nadaljuje sodelovanje s Toray Industries. Okvir Dogma X vključuje ogljikova vlakna T1100 1K s posebno plastjo na zadnjem trikotniku, ki absorbira tresljaje. Cestno kolo Dogma X iz karbona je izdelano s tehnologijo Nanoalloy, ki se običajno uporablja pri proizvodnji hitrih dirkalnih avtomobilov in vrhunskih , tehnološko napredno letalo.

Primarna in najpomembnejša prednost teh novih ogljikovih vlaken je v njihovem izjemnem ravnovesju med težo in trdnostjo. Da bi dosegli enakovredne strukturne lastnosti okvirja, je potrebnih približno 10 % manj materiala, kar dodatno zmanjša težo okvirja.

Ogljikova vlakna T1100 1K Dream so izboljšana s tehnologijo Nanoalloy, ki lahko popravi mikropoškodbe v materialu, ki lahko nastanejo med dolgotrajno in intenzivno uporabo ali intenzivnim lokaliziranim stresom. To preprečuje nenadne zlome in podaljša življenjsko dobo okvirja.


pinarello Dogma X cestno kolo zadnji X trikotnik

Povratne informacije kolesarjev: Faktor X : Izkušnje našega testnega kolesarja s Pinarello Dogma X govorijo veliko. V primerjavi z modelom F ponuja Dogma X bolj sproščeno in udobno vožnjo, zahvaljujoč izjemnemu dušenju tresljajev. Dolge vožnje postanejo vetrič, utrujenosti pa praktično ni. Kolo resnično blesti na spustih, deloma zahvaljujoč širšim pnevmatikam in nizkemu tlaku v pnevmatikah, ki zagotavljajo izjemen oprijem tudi v manj kot idealnih razmerah.

Eden izjemnih vidikov tega kolesa je njegova sposobnost združevanja sprostitve in odzivnosti. To je hitro in okretno kolo, ki brez napora premaga visoke hitrosti, zaradi česar je popolno za hitra pospeševanja in vzdrževanje teh visokih hitrosti. Poleg tega je izjemno udobno, on, dirkaški duh po srcu, bi raje izbral Dogmo X kot Dogmo F, zaradi česar mislite, ali je to najboljše kolo Pinarello za amaterske kolesarje?

Pinarello DogmaX toptube downtube

Pomembna je tudi primerjava Dogme F12 s F . Dogma F je lažja, kar naredi malo hitrejšo pri pospeševanju in plezanju, sicer je enako. Kar je ogromno, če vemo, da se je F12 na klancih vozil izjemno in prenašal moč na podlago kot zver! Toda za mnoge kolesarje sta F12 in F preveč trda, tu nastopi Dogma X. Zmogljivost, razkošje in okretnost).

Pinarello Dogma X: vsestranski pustolovec : Ena od izjemnih lastnosti Dogme X je njegova vsestranskost. Je več kot le cestno kolo; to je pustolovec na vseh terenih. Ne glede na to, ali premagujete grobe makadamske poti ali plujete po mestnih ulicah, Dogma X vse to obvlada s prefinjenostjo. Tudi v dežju ohranja zanesljiv oprijem ter nudi zaupanje in nadzor.

Z Dogmo X je Pinarello dosegel popolno ravnovesje med zabavo in zmogljivostjo. Odličen je pri spustih, udoben je na grobih cestah in se celo z makadamskimi potmi spopada kot šampion. V bistvu je utelešenje kul.

pinarello Dogma X cestno kolo Talon Aero Light krmilo


Dogma X proti F5: Primerjava zmogljivosti
: Za tiste, ki cenijo odzivnost, hitrost in udobje, Dogma X zasenči F5. Je bolj odziven, hitrejši in hkrati bolj udoben. Če ste na trgu za kolo, ki ponuja najboljše iz obeh svetov, bi morala biti Dogma X vaša najboljša izbira.

Pinarello Dogma X v kombinaciji s kolesi Princeton CarbonWorks Grit 4540 : Podobno kot naša kolesarska čelada airBENDER – kombinacija sončnih očal Vision, to se zdi kot ujemanje v nebesih. Grits so bili narejeni tako, da blestijo na vseh terenih, ki si jih lahko predstavljate za vožnjo s cestnim kolesom, in enako velja za Dogma X, zaradi česar so popolna kombinacija za končno konstrukcijo sanjskega kolesa!

Razlika v geometriji med cestnima kolesoma Dogma F in Dogma X:

Geometrija Dogme X ohranja nekoliko agresiven položaj pri vožnji, čeprav ne tako agresiven kot model Dogma F.

V primerjavi s kolesom Dogma F ima cestno kolo Dogma X 3,9 mm krajšo zgornjo cev (Reach) in 15,4 mm višji sprednji del (Stack). Obstaja še nekaj drugih sprememb, vključno z večjim BB Drop in nekoliko daljšim spodnjim delom. zračnico za namestitev širših pnevmatik.

Velikosti cestnih koles Pinarello niso standardizirane, saj ponuja skupno 11 različnih velikosti, med katerimi lahko izbirate. Zahvaljujoč temu širokemu naboru velikosti, skupaj s 16 velikostmi krmila in dvema možnostma nastavitve sedežne opore, lahko izbirate med 352 kombinacijami, ki vam bodo pomagale boste našli popoln položaj za vožnjo na svojem novem cestnem kolesu Dogma X.

Geometrijski list Pinarello Dogma X


Zaključek:
Izboljšajte svojo kolesarsko izkušnjo z Dogmo X
: Pinarello Dogma X je sprememba v svetu cestnega kolesarjenja. Njegova sposobnost združevanja udobja, hitrosti in avanture ga loči od množice. Ne glede na to, ali dirkate navzdol, se spopadate s makadamskimi potemi ali križarite po mestu, to kolo ponuja neprekosljivo izkušnjo.

Če iščete cestno kolo, ki se odlično znajde na različnih terenih, zagotavlja izjemno udobje na dolgih vožnjah in podžiga vznemirjenje hitrih spustov, si Pinarello Dogma X zasluži mesto v vaši zbirki.

Ne zamudite priložnosti, da postanete lastnik kolesarske inovacije. Raziščite Pinarello Dogma X še danes in ponesite svoje kolesarske dogodivščine na višjo raven. Kombinirajte kolo s Princeton CarbonWorks Grit 4540 in imeli boste sanjsko kolo, ki ga ne boste želeli zamenjati ... nikoli!

Cestno kolo pinarello Dogma X opremljeno s kratkim sedlom Berk kompozitov Lupina

Ste pripravljeni ustvariti svoje sanjsko kolo? Pišite nam še danes na hello@approvedcycling.com za mojstrovino, izdelano po meri, ki popolnoma ustreza vašim kolesarskim potrebam in stilu. Spremenimo vaše kolesarske sanje v resničnost!
Nazaj na blog

Komentiraj